Montag, 4. Juli 2011

Türkçe ve Türk Mucizesi

Hüseyin Kocabıyık
Hüseyin Kocabıyık
Son yıllarda bazı Avrupalı ve Amerikalı akademisyen ile araştırmacılar Fethullah Gülen ve hareketiyle ilgili benimle mülakatlar yaptılar. Hepsinin anlamak istedikleri husus, Fethullah Gülen'in sahip olduğu bu gücün kaynağının ne olduğuydu. Ben bu kişilere elbette düşüncelerimi anlatıyorum ve arkasından da şunu ekliyorum: Fethullah Gülen, "Evrensel Türk Renösansı"nı başlatan bir Türk mucizesidir. Şekspir nasıl ki İngilizce yazmış, İngiliz gibi düşünmüş ama bütün insanlığın ortak duygularına hitap etmişse, o da bir Müslüman Türk gibi yazan, konuşan ve bir Müslüman Türk gibi düşünen biri olarak tüm insanlığın ortak duygularına, ortak sorunlarına, ortak acılarına yüksek bir sevgi ve uygarlık diliyle, o dilin altına koskoca bir medeniyetin anlam dünyasını yerleştirerek hitap ediyor. Profesör unvanlı Batılı bilim adamları, oturup Fethullah Gülen ve öğretisi üzerine çalıştıkları için, benim ne demek istediğimi gayet güzel anlıyorlar. Bu insanlarla Gülen Hocaefendi'yi konuşurken, ceviz büyüklüğünde beyinleriyle Fethullah Gülen üzerine küfür romanları yazan bizim sözde muharrirlerimiz ne kadar komik geliyor insana, bir bilseniz.
***
130 ülkede bini aşkın okul. Yeryüzünün her bir yerinde dalgalanan Türk bayrağı. Ve o eğitim kurumlarının duvarları arasında dalgalanan bir başka bayrak daha: Türkün ses bayrağı Türkçe. Bulundukları her ülkede bir Türk lobisi olarak örgütlenen çalışkan ve vatansever insanlar. Milyonlara hükmeden, on binlerce adanmış yürek. Bunların içinden daha bir tane suça bulaşmış insan çıkmadı bugüne kadar. Bu insanların her biri, dünyanın farklı kültür ve karakterdeki insanlarının çocuklarına rol model oluyorlar. İçeriği, tınısı, felsefesi Türk ve Müslüman olan bir dünya dili kurmuşlar ve bütün dünya ile bu dil üzerinden konuşuyorlar. Bizi dünyalılaştırıyorlar. Ben tüm hissiyatımdan sıyrılıp bir analiz cümlesi olarak şunu her zaman rahatlıkla söyleyebiliyorum: Fethullah Gülen hareketi, biz Türklerin tarihleri boyunca gerçekleştirdiği tek küresel organizasyondur. Bu organizasyonu değerli kılan ise, yaydığı barış ve sevgi kültürüdür. "Fethullah Gülen bir Türk mucizesidir" derken, yaslandığım objektif dayanaklar bunlardır.
* * *
Fethullah Gülen hakkında tek bir kelimesi bile gerçek olmayan yalanlara inananlara da kızmamak gerekir diye düşünüyorum. İşte çorap söküğü gibi çıktı ortaya, bu ülkede onlarca yıldır bu büyük Türk aleyhine psikolojik savaş teknikleri kullanılarak tezvirat yapılıyor. Sıradan insanların bu ağır taarruza duygularını ve algılarını kapatabilmesi kolay mı sanıyorsunuz? Ama önemi yok, Allah onu koruyor ve kolluyor. Zaman Sokrat için de Galile için de, Hallacı Mansur için de, İmamı Azam için de, Pir Sultan Abdal için de lehte işlemiştir, Fethullah Gülen için de öyle olacaktır ve öyle de oluyor. Kem söz, kem göz olsa ne ki, on beş gündür Anadolu'ya bütün dünyadan dalga dalga mücevher yağıyor. O Türk mucizesinin bulup şekil verdiği her milletten her ırktan, her dinden, her meşrepten yüzlerce çocuk Türklerin vatanında Türkçe söyleyip Türkçe şakıdılar günler boyunca.
9. Türkçe Olimpiyatları daha şimdiden dünyanın en önemli organizasyonları arasında yerini almıştır.
Türk milletine unutulmuş medeni vasıflarını tekrar hatırlatan büyük Türk'e selam olsun!
Hüseyin Kocabıyık, Yeni Asır