Dienstag, 5. April 2011

Bahçeli'nin Gülen Takıntısı

Ersoy Dede
Ersoy Dede
Bazı noktaların aydınlatılması bakımından Devlet Bahçeli'nin, bugünkü grup toplantısı büyük önem taşıyor. Bahçeli, son derece yakışıksız bir üslup ile Fethullah Gülen'i zan altında bırakacak sözler söyledi. Dahası doğrudan; "cemaat faaliyetlerini askıya alsın" diyecek kadar da ileri gitti.. Niye askıya alıyor faaliyetlerini? Efendim kimi davalarla cemaat ilişkilendiriliyormuş, yıpranmasın diyesiymiş.. meselenin özüne geçmeden önce Sayın Bahçeli'ye, kendi anladığı şekilde bir hatırlatma yapalım. Engin Alan'a, seçmenlerinizin gözünün içine baka baka törenle rozet taktınız mı? Balyoz davası sanığı. Öyle mi? Artık öyle anlaşılıyor ki, MHP'nin de 12 Haziran için milletvekili adayı. Rozeti bizzat genel başkan tarafından takıldığına göre, (olmaz ya, seçim kazanılır, hükümet kurulursa) en azından bakan adayı.. Güçlü bir destekle partiye geldiğine vurgu yapmak için çizdim bunun altını.. Hatırlatalım, Engin Alan, ünlü balyoz eylem planı devreye sokulduğu vakit, liderlerin toplanması gerektiği yönünde talimatı olan bir isim.. Şimdi bu faaliyetler içinde olmakla suçlanan bir isim MHP'nin güçlü pozisyonunda ise, Bahçeli'nin parti faaliyetlerini acilen askıya alması gerekir. MHP seçmeni zarar görür çünkü bu süreçten.. (!) Anladınız mı Sayın Bahçeli, yaptığınız yorumun sizdeki karşılığı neymiş.. Gelelim meselenin özüne.. Bir süredir Fethullah Gülen ile kavgayı pozitif katkıya dönüştürmeyi genel prensip olarak benimsediğini görüyoruz Bahçeli'nin.. Bu en hafif tabir ile, seçmenini tanımamasından kaynaklanıyor. Gerçekte Gülen'e sevgi ve sempatisi olan MHP seçmeni sayısının hiç de az olmadığını biliyor mu acaba? Şimdi burada işte iki yorum çıkıyor karşımıza.. Biri her ne pahasına olursa olsun, doğru bildiğini söyleyen bir Bahçeli yorumu ki, içeriği hatalı bile olsa sonuna kadar yanındayım. Destekliyorum. Hiçbir hesap yapmadan hatta sonucunu bile bile çıktıysa bu yola, sonuna kadar arkasındayım.. Voltaire ne demiş? "Sana katılmıyorum; ama fikrini söyleyebilmen için canımı veririm".. Amma unutma ki, sonunda baraj altında kalmak var, inandırıcılığını yitirmek var.. var oğlu var.. Adeta bir tür siyasi harakiri bu. İkinci yorum ise tabanındaki Fethullah Gülen algısından hakikaten haberdar olmadığı şeklindedir.. Eğer öyleyse, acilen teşkilatlarından bu konuda rapor istemesi lazım..
Gelelim Fethullah Gülen hakkındaki bir başka ülkücünün yorumuna.. Bakın ne diyor o ülkücü;
"Şahsi malı olarak bir dikili ağacı dahi bulunmayan, kendini ilime ve ilmin yayılmasına adamış, memleketimizin manevi dinamiği olan Hocaefendi, Avrupa'dan Yunanistan'a, Kanada'dan Yakutistan'a kadar yaptığı çalışmalar taktire şayandır. böyle muhterem bir zattır. Hocaefendi, Türk milletinin gönlünde hak ettiği tahtı kurmuştur. hiçbir zan ve iftira, onun bu durumunu sarsamaz." Daha da uzun da, bu kadarı aslında kâfi bence.. Kime ait bu sözler biliyor musunuz? Evet, tam tahmin ettiğiniz gibi Alparslan Türkeş'e.. Türkeş'in Hocaefendi hakkındaki çok sayıda sözlerinden sadece biridir bu. Ve ben de bu sözü bir video paylaşım sitesinde, bizzat kendi sesinden deşifre ederek naklettim buraya.. Sayın Bahçeli de dinlemek isterse seve seve gönderirim..
Son söz.. "Cemaat faaliyetlerini askıya alsın" dediğinizde, tam olarak neyin askıya alınmasını istediğinizi bilemiyorum. Türkçe olimpiyatları mı askıya alınsın, Türk okulları mı kapatılsın?.. Milyonlarca kilometre uzakta dalgalanan bayrağımız altında türkülerimizi söyleyen çocuklar gelsin gözünüzün önüne. Alsınlar mı faaliyetlerini askıya?.. Kalın sağlıcakla.

Ersoy Dede, Akit     
fgulen.blog.de