Montag, 4. April 2011

120 Ülkede Binden Fazla Okulda İstiklal Marşı Okunuyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Fethullah Gülen Hocaefendi ve sevenleriyle ilgili yaptığı açıklamalara eğitim dünyasından tepkiler sürüyor.
120 Ülkede Binden Fazla Okulda İstiklal Marşı Okunuyor
Dünyanın 120 ülkesinde ve binden fazla okulda Türkçe'nin öğretildiği ve İstiklal Marşı'nın okutulduğunu belirten Taşkesenli Kültür Eğitim ve Dayanışma Vakfı İkinci Başkanı Fahrettin Taşkesenlioğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin 'Eğitim hizmetleri askıya alınsın' beyanatının akıl, insaf ve vicdanla bağdaşmadığını söyledi. 12 Haziran seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin gündeminin yine bazı bilindik odaklarca meşgul edildiğini belirten Taşkesenlioğlu, bunlardan sonuncusunun ise Fethullah Gülen Hocaefendi ve sevenlerinin bilindik bir dava süreciyle ilişkilendirilmesi olduğunu kaydetti. Kamuoyunun seçim süreçlerinde Gülen Hocaefendi gibi dini kanaat önderlerine saldırılara yabancı olmadığını ifade eden Taşkesenlioğlu, "Büyük bir çoğunluğu Müslüman olan bir coğrafyada dini kimliği ile bir kanaat önderi sıfatı taşıyan ve tüm dünyada saygınlık kazanan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin isminin asılsız iddialarla gündeme getirilerek yıpratılmaya çalışılması doğru değildir." dedi.
Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin çetelerle mücadele ettiği ve bunda da demokrasi adına önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte, suç örgütlerinin avukatlığını üstlenen zihniyetlerin Fethullah Gülen hareketine 'çete' suçlaması yapmasının ise manidar olduğunu vurguladı.
Türklüğü-Türk İslam kültürünü ve Türk dilini ideolojisinin temelinde barındıran MHP'nin ve genel başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendi hisleriyle ayrışmayan Fethullah Gülen Hocaefendi ve cemaatine, 'Eğitim faaliyetlerini durdurma' çağrısını izah edilemez bir trajedi olarak nitelendiren Fahrettin Taşkesenlioğlu, "Türk-İslam senteziyle iklimlenen bir siyasi parti genel başkanının, kendileriyle aynı düşünce ve histeri taşıyan bir sivil toplum hareketinin saygın liderine yönelik talihsiz açıklamalarını kınıyoruz. Bu millet kendi içinden çıkarttığı ve dünyanın saygınlığını kazandığı Fethullah Gülen'e hep sahip çıkmış ve saygı duymuştur." diye konuştu.

Cihan Haber Ajansi
fgulen.blog.de