Mittwoch, 22. Juni 2011

Barış Dolu Bir Gelecek İstiyoruz

Barış Dolu Bir Gelecek İstiyoruz
Gelin tanış olalım temasıyla yola çıktı bu yıl 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, şarkıları, kıyafetleri ve dansları ile renklendirdiler hayatımızı. Yüzleri hep gülen olimpiyat çocukları arasında bazıları var ki etraflarına neşe saçsa da kan ağlıyor içleri.
Onlar halk hareketlerinin, iç isyanların ve savaşların yaşandığı Yemen, Mısır, Irak ve Ürdün'den gelen Türkçe sevdalıları. Yıllardır silahların gölgesinde bir yaşam süren çocukların ortak bir hayali var; savaşların olmadığı, barış dolu bir gelecek.
Mısırlı Sara Khaled, barışın hakim olduğu bir dünya istiyor. Mısır'da yaşanan halk hareketleri sırasında korku dolu günler geçirdiklerini anlatan Sara, "Mısır çok zor günler geçirdi. Günlerce tedirginlik içerisinde yaşadık. Bundan sonra Mısır için güzel günlerin geleceğine inanıyorum." diyor. Uluslararası Selahattin Türk Okulu'nda okuyan Sara, doktor olmanın hayalini kuruyor. Mısır'da bulunan uluslararası okulların güvenlik gerekçesi ile kapandığını anlatan Sara, "Sadece Türk okulları bu süreçte açık kaldı. Öğretmenlerimiz bizi bırakıp gitmediler. O zor günlerde yanımızda oldular. Bunu ömrüm boyunca unutmam mümkün değil. Bizi ne kadar sevdiklerini o zaman daha iyi anladım." diyerek duygularını dile getiriyor.
İç karışıklıkların hâlâ devam ettiği ve bölünmenin eşiğinde bulunan Yemen'i Türkçe Olimpiyatları'nda temsil eden Abir el Redai de ülkesinde barış istiyor. Yemen'de yaşanan olayları 'korkunç' olarak niteleyen Abir, "Ülkemi çok seviyorum. Ve bu durumdan bir an önde kurtulmasını diliyorum." temennisinde bulunuyor. Türk okullarında barış, birbirini sevme, karşı görüşlere saygı duymayı öğrendiğini anlatan Abir, "Okulumuzda geleceğimizin temellerinin atılmasını öğretiyorlar." şeklinde konuşuyor.
ZAMAN