Montag, 6. Juni 2011

Avcı'nın İddiaları Nedeniyle Gülen'e Soruşturma Yok

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Devrimci Karargah Terör Örgütü davası tutuklu sanığı Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın "Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat" adlı kitabı üzerine, Fethullah Gülen ile kitapta ismi cemaatin Emniyet sorumlusu "Kozanlı Ömer" olarak geçen Osman Hilmi Özdil hakkında "Anayasal düzeni değiştirmek amacıyla suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak" iddialarıyla başlattığı soruşturma sonucunda "kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. Kararda, "Kitapta belirtilen hususların soyut iddiadan ibaret olduğu ve delile dayanmadığı" ifade edildi.

Emniyet: Gülen Cemaati Örgütü Yok
Başsavcıvekilliğinden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak kitapta geçen Fethullah Gülen cemaati örgütü hakkında araştırma yapılması istendiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü yaptığı araştırma sonucunda "Kayıtlarımızda yapılan araştırmada 5237 sayılı TCK ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında Fethullah Gülen cemaati adı altında bir örgüte rastlanılmamıştır" cevabı verildi.

Mülkiye Ve Polis Müfettişi Raporları
Takipsizlik kararında "3 mülkiye müfettişi ile 1 polis müfettişi ve Dernekler denetçisi tarafından düzenlenen 9 Mayıs 2011 tarihli 105 sayfalık rapora da değinilirken üst düzey emniyet görevlileri ile kitapta ismi geçen başka emniyet görevlilerinin ifadelerinin alındığı bu doğrultuda da iddialar hakkında adli ve idari yönden yapılacak bir işlem olmadığına karar verilmiştir" denildi. Kararda, ayrıca "Mülkiye Başmüfettişi ile Dernekler Denetçisince düzenlenen raporda, kitabın 559. sayfasında bahsedilen iddialar konusunda herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığına karar verildiğinin görüldüğü" bildirildi.

Özdil'in Evinde Arama Yapıldı
Özel Yetkili Başsavcıvekilliğinin 'kovuşturmaya yer yok' kararında, Osman Hilmi Özdil'in 25 Ekim 2010'da alınan ifadesi özetlendi. Özdil'in şahsıyla ilgili kitaptaki hiçbir iddiayı kabul etmediği belirtilen kararda, mahkeme kararıyla Osman Hilmi Özdil'in ev ve iş yerinde yapılan aramada ve bilgisayarının incelenmesinde herhangi bir suç delili bulunamadığına yer verildi.

Star