Donnerstag, 12. Mai 2011

Akdağ'dan Bahçeli'ye Gülen Tepkisi

Akdağ'dan Bahçeli'ye Gülen TepkisiSağlık Bakanı Recep Akdağ, MHP'deki kaset skandallarını 'okyanus ötesi' tanımlamasıyla Fethullah Gülen'i sorumlu tutan Bahçeli'ye tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin temiz siyasete ihtiyacı olduğunu belirterek, Türkiye’de siyasetin hizmet rekabeti üzerine kurulmasının acil bir ihtiyaç olduğunu söyledi. 12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala CHP ve MHP’nin miting alanlarında temiz siyaset yerine eski alışkanlıklarına dönerek kara çalmak, iftira atmak ve ülkesine hizmetten başka düşüncesi olmayan insanlara bühtanda bulunarak çirkin siyaset yapma yolunu seçmelerinin büyük haksızlık olduğunu kaydetti. Erzurum Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Akdağ, teknolojinin geliştiği bir çağda siyasetin hizmet rekabeti üzerine kurulmasına vurgu yaparak vatandaşın iyi bir ferasetle sandığa gideceğini, hangi siyasi partinin ülkeye demokrasiyi getireceği analizini yaparak sağduyudan yana oy kullanacağına inandığını söyledi.

Toplantıda bir gazetecinin “Temiz siyasetten bahsediyorsunuz, 12 Haziran seçimlerine sayılı günler kala birileri çılgın projelerle ortaya çıkarken, birileri de çılgın kasetlerle gündemde. Bunun 12 Haziran seçimlerine yansımasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” Sorusuna Bakan Akdağ; “AK Parti olarak her zaman temiz siyasetten yana olduk. Siyasetciye her duyduğunu söylemek yalan olarak yeter ve artar. Bunu maalesef CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çok iyi yapıyor. Böylece Türkiye, her duyduğunu doğru kabul eden yeni bir siyasetçi ile tanıştı. Bu da Sayın Kılıçdaroğlu. Bu kadar yalan ve iftiralarla bir yere varılmayacağını CHP 12 Haziran’da görecek. MHP’ye gelince miting alanlarında projelerini anlatmak yerine yakın çevresinden çıkan skandal kasetlere Bahçeli’nin cevap olarak; ‘Okyanus ötesini göstermesini’ esefle kınadığını belirten Bakan Akdağ; “Gazetecilere buradan açık söylüyorum. Okyanus ötesinden kastettiği kim biliyor musunuz? Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’dir. Bu saygıdeğer insanı kasetlerle irtibatlandıran Bahçeli’yi şiddetle kınıyorum. Bu kıymetli insanın hizmetleri ortada. Buna rağmen haksız bühtanlarda bulunan Bahçeli’nin öyle zannediyorum ki şuur altı sıkıntıları var. Bu hatasından biran evvel dönmek yerine bugün bir gazetede gördüm; beyefendi çok üzülüyormuş. “Türkiye; Erdoğan, Gülen ve Öcalan eşkenar üçgenine hapsedilmiş durumda” diyor. Bahçeli bu bakış açısını acilen değiştirmelidir diyen Bakan Akdağ, Bahçeli’ye bir de öneride bulundu. Gelsin Erzurum’da kendi camiası içerisinde bir anket yaptırsın. Ben inanıyorum ki anketten Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’ye büyük sevgi duyulduğunu görecektir. Bu nedenle diyorum ki Bahçeli en kısa zamanda Sayın Fethullah Gülen Hocaefendi’ye karşı bakış açısını değiştirsin. Yoksa 12 Haziran sandıkları açıldığında şok bir deprem yaşayabilir. Şimdiden kendisini uyarıyorum.”şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansi