Donnerstag, 28. Juli 2011

Tekzip

Milliyet Gazetesi'nde 21 Aralık 2010 Tarihinde Yayınlanan 21 Aralık 2010 günü Milliyet Gazetesinde ve www.milliyet.com.tr internet sitesinde yayınlanan Can Dündar imzalı "Eski İstanbul MİT Bölge Başkanı Gündeş Fena Bombaladı" başlıklı yazıda müvekkilim Fetullah Gülen hakkında gerçeğe aykırı iddialara yer verilmiştir.
Sözkonusu yazıda eski istihbaratçı Osman Nuri Gündeş'in "İhtilallerin ve Anarşinin Yakın Tanığı" adıyla anılarını yayınladığı belirtilmiş ve kitabın önemli ipuçları taşıdığı ileri sürülmüştür.
Yazıda kitaba önem atfedilen bu ifadelerden sonra "GÜLEN OKULLARI", "Fetullah Gülen gerçeği" ve "Öğretmen kılıklı CIA ajanları" ara başlıkları altında "Gülen okullarında CIA ajanlarının öğretmen maskesiyle görev yaptığı", "Gülen cemaati tarafından özellikle de Türk cumhuriyetlerinde açılan okullarda diplomatik pasaportlu Amerikalı CIA ajanlarının "İngilizce öğretmeni' diye barındırıldığı", "Bu işbirliğinin, Türkiye'de yapılan üst düzey resmi bir toplantıda, bizzat Fethullahçı okul yöneticisi tarafından itiraf edildiği", "Durumun, devletin resmi olarak yayımladığı kitapla da belgelendiği" şeklinde tamamen gerçeklere aykırı müvekkilimin kişilik haklarını ağır bir biçimde ihlal eden iddialar ortaya atılmıştır.
Bilindiği gibi Sayın Gülen'in sahibi veya yöneticisi olduğu bir okul bulunmamaktadır. Bununla birlikte Sayın Gülen'in özel okullar açarak eğitimde devlete destek vermesi yönünde bütün topluma yönelik teşvikleri sonucu açılan bazı özel okullara kamuoyunda Gülen Okulları yakıştırması yapılmıştır. Ancak bu okullar üzerinden müvekkilimi karalamak, iftiralarda bulunmak isteyenler de olmuştur.
Can Dündar tarafından önemli (!) bulunarak yazı konusu yapılan iftiralar da bu karalama kampanyasının tipik bir örneğini teşkil etmektedir. Bizzat yazının içinde belirtilen Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim-Öğretim Genel Müdürlüğü'nün kitap olarak yayınladığı toplantı tutanakları iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. "Durum, devletin resmi olarak yayımladığı kitapla da belgelendi" şeklindeki iddia büyük bir yalandan ibarettir. Kitabın ilgili sayfalarına bakıldığında bu durum açıkça görülmektedir.
Bir yazının yayınlanmasından önce sorumlu ve özenli bir araştırma yapılması objektif gazeteciliğin gereklerindendir. Kaldı ki Yurtdışı Eğitim-Öğretim Genel Müdürlüğü'nün bu kitabına ulaşmak ve incelemek sıradan bir iştir.
Doğru bilgilendirilmesi bakımından, kamuoyuna saygıyla sunarız.
Fetullah Gülen Vekili
Av. Orhan Erdemli