Dienstag, 6. September 2011

’Fethullah Gülen seni çağırmadı, sen ısrar ettin’



Turgut’un Habertürk’teki yazısında Gülen’le yaptığı görüşmeye dair kullandığı bazı ifadelere Haber 7’den ilginç bir itiraz geldi.

05 Eylül 2011 Pazartesi, 22:51:16




Eskiden Genelkurmay'dan akredite olan gazeteciler bunu bir 'fors' olarak yazılarında belirtmeyi severlerdi. Şimdi ise Pennysilvania'da Akredite olmak daha forslu oalcak ki, as sayıdaki bu 'şanslı' gazetecinin arasında yer alamk için büyük bir rekabet var.

Habertürk yazarı Serdar Turgut da 'Gülen'in davet ettiği önemli gazeteci' forsunu kullanmak istedi ama jet düzeltme kısa süre içinde geldi.

Haber7.com yazarı Erkam Tufan Aytav'dan Serdar Turgut'a Fethullah Gülen uyarısı geldi! Aytav, Turgut'un Habertürk'teki yazısında Gülen'le yaptığı görüşmeye dair kullandığı bazı ifadeleri önce eleştirdi sonra düzeltti.

'GÖTÜRÜLMEDİN, ISRARLA SEN GÖRÜŞMEK İSTEDİN'

Serdar Turgut'un Gülen'le yaptığı görüşmeyi anlattığı yazısında ‘Fethullah Gülen ile konuşmaya götürüldüm’ ifadesini kullanmasını eleştiren Aytav, aynı görüşmeden kendisinin de olduğunu söyledi. Görüşmenin nasıl ayarlandığını da bildiğini kaydeden Aytav, Turgut'un konuyu yanlış yansıttığını, Gülen'le görüşmek Serdar Turgut'un için ısrar ettiğini söyledi.

Aytav, "Serdar Turgut'un Fethullah Gülen yanılgıları" başlıklı yazısında şöyle demiş:


"Sevgili Serdar Turgut;
....

Müsaade edersen yazındaki yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilecek bir iki ifadeyi tashih etmek isterim.

1- Fethullah Gülen’i ziyarete bir grup gazeteci ile birlikte gitmiştik hatırlarsan. Yazının başında ‘Fethullah Gülen ile konuşmaya götürüldüm’ ifadesini kullanmışsın, bunun doğrusu pek çok gazeteci gibi uzun bir zamanı içine alacak şekilde ısrarların sonucunda randevu gelmişti. Dolayısı ile aşırı ısrarlı taleplere karşı bizim de ricalarımızla çok sınırlı bir görüşme gerçekleşmişti. Yani götürülme yok ısrarlı talep karşısında kabul var."